Az idei évben a Szeged 2011 alközpont alá kerültek besorolásra a Bordány SK U7,U9,U11,U13-as korosztályai, ami jelentős változás az elmúlt évekhez képest hiszen tavaly még a mórahalmi körzethez tartoztunk. Nagy elő lépesnek érzem,hogy U13-as csapatot is sikerült kiállítanunk ami által a 2004 és 2003-ban született gyerekek is képviseltethetik magukat kiegészülve egy pár 2005-ös játékossal!

Az U7 és U9-esek fesztivál jellegű rendezvényeken vettek részt négy alkalommal, ahol az U7 (2009,2010) 40 percig játékos állomásokon és 3:3 elleni játékokon vett részt körforgásos rendszerben. Ezeket a gyerekek nagyon élvezték így ennek hatására nagy élményekkel gazdagodva térhettünk haza minden egyes rendezvény után. Az U9-es korosztály (2007,2008) annyiba különbözött az U7-től, hogy itt már csak mérkőzések szerepeltek a repertoárban minden tornán 60 perces játékidőt biztosítva, négy mérkőzés által.

Körzetünkben tartozó csapatok a következők voltak: Dorozsma, Szeged 2011,Sándorfalva,Csengele és Zsombó!

U7-es csapatot a következő játékosok alkották: Gyuris Tamás, Gyémánt Gergő, Makra Boldizsár, Fábián Bence, Sándor Anna, Halászi Dávid és Tari András!

U9: Makra Attila, Balogh Márk, Csorba Szebasztián Noel, Halászi Ádám, Gábor Zsombor, Lázár Levente, Dudás Levente, Hegedűs Roland!

Helyezéseket nem szoktak hirdetni a torna értékelésénél így ezeket emiatt a szabály miatt nem szeretném külön-külön megemlíteni.

Az U11-es (2005,2006)-os korosztály 6+1-es játékrendszerben játszva mérte össze tudását a többi csapattal, ahol nyilvánvalóan ugyan azok a csapatok voltak az ellenfelek mint a kisebb korosztályoknál. Természetesen ez így van az U13 (2003,2004)-eseknél is!

Náluk sem jegyzik az eredményeket tehát azáltal helyezéseket sem lehet elérni. Ezzel a szabállyal a Magyar Labdarúgó Szövetségnek az a célja, hogy a gyerekek minden féle teher nélkül az önfeledt játékra tudjanak csak koncentrálni.

Ezen lehetne vitatkozni,hogy egyet értünk-e ezzel vagy sem de ez most nem ide tartozik és nem is az én tisztem ezt eldönteni!

Öt alkalommal volt lehetőségünk megméretni magunkat ahol sajnos az első alkalmat ki kellett hagynunk, hiszen éppen egybeesett a Falunapokon már megszokottá és tradícióvá vált osztályok közötti futóversennyel.

Az U11-es korosztály a következő játékosok alkották: Árva Bence, Rabi Bálint, Nógrádi Gergő, Csuka Marcell, Bóta Emil Benjámin, Sándor Márton, Rácz Milán, Fodor Ákos, Turcsik Bálint, Farkas Samu, Lévai Bence, Makra Zoltán és Berek Dominik.

Az U13-as korosztály 8+1-ben keresztpályán játszott az U11-el megegyező rendszerben, amit az előzőekben már említettem.

A következő játékosok képviseltették magukat: Zámbó Marcell, Rutai Zoltán, Rabi Máté, Bakó Amadé, Martonosi Kristóf, Meszes Patrik, Czékus Péter, Illés Márk, Vincze Dominik, Vas Sándor Nimród, Csorba Bendegúz, Áchim Gergely, Gyuris Gábor és Baráth Ákos!

Télen az elmúlt évektől eltérően teremtornákon is részt fogunk venni a Bozsik program kötelező elemeként, amit jó dolognak tartok mert ez által is még több játéklehetőségük lesz a gyerekeknek.

Mindenkinek szeretném megköszönni az eddigi segítségét, aki bármilyen módon tudta segíteni e gyerek jó és eredményes felkészülését!

                                                                   Tisztelettel:

Retek Flórián

testnevelő tanár, edző

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!