A megyekettő nyitófordulójának derbijén egy korai találat döntött: a Bordány nem tudott reagálni a hamar bekapott gólra, így ismét az Üllés nyerte a homokháti derbit.

Szépszámú publikum előtt kezdődött meg a szomszédvári derbi Üllésen, ahol a megyekettő nyitófordulójában a Bordány látogatott.

Bár a Bordányé volt az első lövés a meccsen, elég hamar, már a hatodik percben megszerezte a vezetést az Üllés: egy, még a saját térfélről a bordányi kapu elé ívelt szabadrúgás után a lecsorgó labdát Kiss Márió közelről lábbal besodorta a rövid sarokba, igen szerencsés találattal került előnybe Polgár Attila csapata. A gólt követően aktívabb volt a kapu előtt a Bordány, amely többször is eljutott Szabó Gergely kapujáig, de igazán csak kevésszer tudta megtornáztatni az üllésiek nyáron igazolt portását. Jóformán az egész első félidőben fölényben volt a Bordány, a hajrában pedig Malatinszki óriási egyenlítési lehetőséget hagyott ki, miután Veres ötösre ívelt labdáját lőhette a védőktől elszakadva kapura, de mellélőtt.

A szünet után nehezen lendültek játékba a felek, majd tíz percet követően Gyuris Máté lövését kellett védenie Regulinak. A folytatásban azonban elvétve alakult ki helyzet: nagyon sok ívelés, és pontatlanság jellemezte mindkét csapat játékát, és bár a Bordány kezdeményezőbb volt továbbra is, de a kapu előtti megoldások, utolsó passzok rendre nem sikerültek a vendégek számára. Derekasan próbálkozott a Bordány, amely az utolsó percekre még emberelőnybe is került, de nem tudott helyzetet kialakítani az üllési kapu előtt – így Kiss Márió korai gólja eldöntötte a derbit, és ismét az Üllés nyerte a két csapat rangadóját.

Szél Róberték ezzel szűk sikerrel kezdték a bajnokságot, a következő fordulóban pedig a Balástyát látják vendégül Polgár Attila tanítványai, míg a Bordány a Kiskundorozsma ellenében javíthat hazai környezetben jövő héten.

Csongrád megyei II. osztály 1. forduló:

Üllés ISE – Bordány SK 1 – 0 (1-0).
Üllés, 300 néző. Vezeti: Fodor Lajos (Cseh Géza, Kószó Csaba).
Üllés: Szabó G. – Buknicz Z. (Bodré, 66′), Gyuris Zs. (Kormos K., 87′), Kormos A., Lippai, Gyuris M., Szél, Király, Kiss M. (Szilágyi, 69′), Cseh, Zámbó (Bazsó F., 63′). Vezetőedző:Polgár Attila.
Bordány: Reguli – Kozma Z., Mészáros, Sádt, Bán (Belaidi, 56′), Malatinszki (Papdi, 69′), Szabó Zs., Zádori, Veres (Bárány, 77′), Kovács S. (Retek, 56′), Fodor. Játékos-edző:Retek Flórián.
Gólszerző: Kiss M. (6′)
Sárga lap: Gyuris M. (35′), Bazsó (72′), Király (81′), Bodré (84′), Lippai (90′) ill. Szabó Zs. (10′), Sádt (16′), Zádori (35′), Papdi (74′)
Kiállítva: Király (90′)

Polgár Attila: “Nem játszottunk jól, nem erre készültünk. Jobb játékot szerettünk volna nyújtani, sajnos így sikerült. Szerencsésen győztünk, a Bordány ma nem nulla pontot érdemelt volna. Sok sikert kívánok a továbbiakban a Bordánynak!”

Retek Flórián: “Elkerülhető, szerencsétlen gólt kaptunk mindjárt a mérkőzés elején, ami rányomta a bélyegét a játékra. Egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet, egy rendkívül alacsony színvonalú mérkőzésen a szerencsésebb hazai csapat tudta otthon tartani a három pontot.”

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!