Január 16-án tartotta tisztújító közgyűlését a Bordány Sportkör. A sportolók már január legelején találkoztak a sportcsarnokban, ahol az ünnepek utáni sportolás és beszélgetés játszotta a főszerepet, azonban a pénteki nap volt az év első hivatalos találkozása. Immáron harmadik éve tartja január közepén közgyűlését a sportkör, hiszen az alapszabály értelmében évente bizalmat kell, hogy kapjon a szervezet vezetősége. Kiss-Patik Péter sportkör elnök elsőként ismertette a tervezett napirendi pontokat, ezt követően pedig beszámolt a 2014. évi eseményekről. Beszámolt az elnökség munkájáról, valamint a három szakosztály (futás, kézilabda, labdarúgás) tavalyi évéről is ejtett néhány szót. Az elnök külön kiemelte, hogy közel 35%-al emelkedett a taglétszám a jelenlegi vezetőség ideje alatt, jelenleg 74 tagja van a BSK-nak, a szakosztályokban játékengedéllyel rendelkezők száma pedig meghaladja a 120 főt. A pénzügyi gazdálkodásnál kiemelte, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a stabil, kiszámítható gazdálkodás jellemezte a sportkört, 1%-os felajánlásból 144 ezer forint bevétele volt az egyesületnek, de szép eredménnyel zárult az utánpótlás sportolók támogatására szervezett sportbál is. Kitért továbbá az ún. TAO támogatásokból származó bevételekre is, amelyből az utánpótlás focicsapatok 1,5 millió Ft támogatásban részesültek. Ez a bevétel edzői díjakra, utazásra és sportfelszerelések vásárlására fordítható. Köszönetét fejezte ki minden sportolónak és edzőnek, egyszóval minden segítőnek, aki bármilyen kis mértékben is segítette a Bordány SK munkáját, hiszen csak így tudott sikeresen működni a szervezet. A programokat tekintve is elmondható, hogy számtalan színes program gazdagította település életét. A BSK rendezett utánpótlás foci tornákat, Homokhát Félmaratont, Sport tábort, falunapokon foci és kézi kupát, Sportlétesítmények Éjszakája programot és második alkalommal a Kecskeverseny is szerepelt a repertoárban. A tavalyi év legnagyobb fejlesztése kétségkívül az Arany János utcai focipálya felújításának első lépése volt. Elkészült a 130 férőhelyes lelátó, a pályát övező korlát, a játékos kijáró és a labdafogó hálók. Sporteszközök beszerzése is történt, mezek, sporttáskák, stoplis cipők, labdák és új szabadidőruhák is sportolóink rendelkezésére állnak.

A tavalyi év összegzése után tisztújításra került sor, ahol a jelenlegi elnökség és felügyelő bizottság ismét egyhangúlag bizalmat kapott. Így továbbra is Kiss-Patik Péter elnökként, Mészáros Norbert, Nógrádi Zsolt, Sádt Anikó és Veres Gábor elnökségi tagként dolgozik az egyesületért. A felügyelő bizottság elnöke Szilágyiné Godó Mónika, tagjai Nagyapáti Károly és Rácz Gyula lesz 2015-ben is.

A tisztújítást követően röviden ismertették az ez évi terveket is, amelyben a legnagyobb hangsúllyal ismételten a biztonságos gazdálkodás, egyesületi működés szerepelt. Folytatódik a sportpálya felújítás, automata öntözőrendszer és új gyepszőnyeg, füvesítés fog történni a focipályán, így a megye egyik legkorszerűbb létesítménye lesz a bordányi. Elkezdődnek a tervek készítései egy esetleges későbbi öltözőbővítéshez. Futóknak új versenypóló beszerzése a cél, de folytatódnak az egyéb sporteszköz beszerzések is. Kiemelt szerepet kap 2015-ben a programszervezés is, így szervezett túrát terveznek a Groupama Arénába, valamint a Magyar-Görög válogatott meccs is terítéken van. Az események között szerepel egy álom kategóriába tartozó cél is, amelynek keretében utánpótlás focistáink nyáron, egy lengyelországi tornán vennének részt, ennek részletei hamarosan kiderülnek, amelyet a szülőkkel egyeztetnek elsőként.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!