Lassan véglegessé válik a Csongrád megyei I. és II. osztály 2014/15-ös pontvadászatának mezőnye, bár akadnak még kérdőjelek.

Miután több együttes sem vállalta a megye I-es indulást, a SZEGEDma.hu információi szerint a megye II. ötödik helyéről a Rosmarin Zrt. Mártély is a megye élvonalában szerepelhet a következő szezonban. A megye II-re a négy megye III-as bajnok közül hárman neveztek, és két megye III-as második is feljebb léphet. Nézzük a tényeket és a kérdéseket!

Mint korábban többször megírtuk, a megye I-ből a bajnok Tisza Volán SC Szeged feljebb lépett, SZEOL SC néven az NB III-ban folytatja. A Csanádpalota FC nem rendelkezik licenccel, így nem nevezhetett. Feljutott a megye II. első két helyezettje, a Mindszent SE és a Tiszasziget SE. A feltöltési sorrend a következőképpen alakult: Üllés ISE, Nagymágocs SE, Kisteleki TE, Deszk SC, Rosmarin Zrt. Mártély. A megye II. bronzérmesét, az Üllést – ugyancsak licenc hiányában – nem kérte fel indulásra az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatóság versenybizottsága. A Kistelek és a Nagymágocs közül előbbi együttes vállalta a nevezést, míg a mágocsiak a második vonal mellett döntöttek. Következtek a deszkiek, akik értesüléseink szerint hetek, sőt hónapok óta ambicionálták a megye I-et, majd váratlanul visszavonták ezen szándékukat. A versenybizottság ezt követően kérte fel a Mártély csapatát: úgy tudjuk, most péntekig kell írásban jelezniük, vállalják-e az élvonalbeli szereplést – csapatközeli információnk szerint szinte bizonyos az igen válasz. A megyei igazgatóság mindenesetre mindennemű segítséget felajánlott ahhoz, hogy a bajnoki rajtra a megye I-re alkalmas pálya és öltöző legyen a településen.

A megyei I. osztály várható indulói: Ujszegedi TC, Mórahalom VSE, Makó FC, Hódmezővásárhelyi FC, Algyő SK, Ásotthalom TE, Tápé ESK, FK 1899 Szeged, Sándorfalva SK, Csongrád TSE, Szegedi VSE, Szentesi Kinizsi SK, Kistelek, Mindszent SE, Tiszasziget SE, Rosmarin Zrt. Mártély.

Ami a másodosztályt illeti, a mezőny végleges kialakítása azt követően történhet meg, hogy a megye I-ben minden kérdésre választ kaptunk. A jelenlegi állás szerint valószínűsíthető, hogy a SZEGEDma.hu által korábban vázolt feltöltési sorrendben az első három helyen álló gárda (a Móravárosi Kinizsi, a Tömörkény és a Gyálarét) itt szerepelhet majd, míg az ezen a listán negyedik és ötödik Csanytelek és USC Tanárképző a megye III-ban folytathatja.

A megye III-as bajnokok közül egyébiránt az Apátfalva, a Balástya és a St. Mihály FC nevezett a megye II-re, a Sándorfalva II. nem, ahogyan a megye I-től licencokok miatt búcsúzó Csanádpalota FC sem. A feltöltési sorrend szempontjából fontos és érdekes kérdés volt, a megye III-as második helyezettek közül ki szeretne feljebb lépni: az Újszentiván és a Móravárosi Kinizsi jelezte ezen szándékát (a Kistelek II. és a Mórahalom II. nemleges választ adott). Az Újszentiván végül más módon jutott indulási joghoz. Jogviszonyba lépett az M-Foci Kft.-vel, és a hatályos versenyszabályzatok alapján a kft. második csapatának (a korábbi Makó II.-nek) az indulási jogát Újszentivánra vitte: az ezzel kapcsolatos dokumentumokat – tudta meg a SZEGEDma.hu – a nevezési határidőre el is juttatták az MLSZ megyei igazgatóságának. Így végül a legjobb másodikként a Móravárosi Kinizsi került a feltöltési sorrend élére.

A megye II. várható indulói: Nagymágocs, Üllés, Deszk, Bordány, Zsombó, Szőreg, Csengele, Székkutas, Kiskundorozsma, Újszentiván, Tömörkény, Gyálarét, Apátfalva, Balástya, St. Mihály FC, Móravárosi Kinizsi.

(Forrás: szegedma.hu)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!