Mint arról már korábban beszámoltunk egyesületünk elnöksége februárban újabb pályázati forrásra adott be támogatási igénylést. A Magyar Labdarúgó Szövetség által meghirdetett sporttelep-fejlesztési program Csongrád megyei prioritásaival összhangban, játéktér – pályafelújítás és öntözőberendezés – felújítási beruházás megvalósítására pályázott az egyesület. Az Arany János utcai labdarúgópálya jelenleg nem rendelkezik kiépített öntözőrendszerrel és már évek óta szükségszerű a pálya talajának felújítása is.Az öntözés jelenleg szórókkal történik, amelynek telepítése, átszerelése egyrészt jelentős időigénnyel jár, ez mellett minőségileg sem a legjobb megoldás. A pálya talaja néhol göröngyös, sok helyen kikopott a fű, annak ellenére, hogy eddig is nagy gondot fordított az egyesület a pálya állapotának karbantartására. Gyakorlatilag egy „ősgyeppel” rendelkezik a pálya, hiszen korábban nem vetett, speciális igénybevételt bíró fű nőtt itt.

A pályafelújítás során teljesen új, korszerű megoldás történne mindkét területen. A pálya felújítás során elsőként szelektív gyomirtás és homokszórás történne apálya egész területén Szintén az egész területen talajréteg lazítás és gyepszellőztetés is tervbe van véve, csakúgy mint a felülvetés. 350 m2-en úgy gyepszőnyeget is kapna a terület elsősorban azokra a területeken, ahol nagyobb igénybevételnek van kitéve a pálya. 670 m2-en talaj előkészítéssel, füvesítésre is sor kerül, ez mellett a munkálatok során két alkalommal, az egész pályaterületén műtrágyázás is elő van irányozva.

Az öntözőberendezés telepítése során beépítésre kerülhetnek az 1” sportpálya,rotoros szórófejek, amelyek megfelelnek az MLSZ által ajánlott előírásának.Működési idejük általában 15-20 perc, ezen szórófejek öntözési tartománya 15méter és 24 méter között van. A szórófejek párosával működnek így a vízigényük összesen 210-240 liter percenként! A megfelelő vízmennyiséget a kútgépészet biztosítja a kialakításra váró ciszternából . A 24 db 1”sportpálya rotoros szórófej összesen 12 öntözési zónában tud működni. A24V-os vezérlő jelet egy ESP 4 zónás modulos vezérlő automatika adja a2”-os, nagy vízáteresztő képességű mágnes szelepeknek.(300-400 liter/perc.) Az öntözőrendszer el lesz látva esőérzékelővel is.

Jövőbeni hatásokat tekintve a komfort érzet mindenképpen javulni fog. A beruházás megvalósításával helyi és térségi szinten is javulni fog a játékos-, szakember- és szurkoló megtartó és vonzó képessége a labdarúgásnak. A fejlesztés továbbá hozzájárul a tömegbázis szélesítéséhez, a futball nagyobb közösségi elfogadottságához. „Szeretnénk, ha a tervezett fejlesztés megvalósításával egyre több család, baráti társaság választaná hétvégi programnak a mérkőzéseket, igazi települési szintű ünnepként jelentkezne a falu életében egy-egy mérkőzés. A felújítás szervesen illeszkedik a tavalyi évben jóváhagyott előminősítési programunkhoz is. Abban a labdarúgópályát övező korlát építését, felújítását, valamint egy megfelelő, biztonsági előírásoknak megfelelő játékos kijárat kivitelezését is vállaltuk. A korlátkiépítésével egyidejűleg a kapuk mögött labdafogó hálók is elhelyezésre kerülnek. A fejlesztés megvalósítása folyamatban van, a vállalt 2014. június 30-ai határidőig a fejlesztés megvalósul” – mondta el Kiss-Patik Péter, a sportkör elnöke.

Az MLSZ a mai napon értesítette a Bordány Sportkört a jóváhagyott kérelemről, a tervezett fejlesztése közel 10 millió forint, a fejlesztés megvalósítására várhatóan 2015 tavaszán kerül sor.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!