Ugyan még a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság idei szezonjából egy forduló hátra van, de már javában zajlik a 2019/20-as szezonra való felkészülés a Foliaplast-Bordány SK csapatánál. Az már biztos, hogy a negyedik vagy ötödik pozícióban zárják az idei küzdelmeket K. Tóth Gyuláék, így ezzel a teljesítménnyel az elmúlt közel húsz év legjobb eredményével zárhat a gárda. Az elmúlt hetek egyeztetéseinek, az elért eredményeknek, illetve a talán legfontosabb, igazi közösséggé formálódó játékosoknak is köszönhetően a 2019/20-as szezonban is Dr. Tóth János lesz a bordányi csapat vezetőedzője. „Nehezen indult a szezon, hiszen szinte az utolsó pillanatra álltunk össze, de ősz végére sikerült kiegyenesednünk és az élmezőnyben zárni. Télen átbeszéltük, hogy melyek azok a területek, amelyen közösen változtatnunk kell, szerencsére ezek túlnyomó részt pozitív fogadtatást értek el a keretnél. A legfontosabb célkitűzésünk a játékrendszer kialakítása és a bajnoki pontok gyűjtögetése mellett az volt, hogy igazi baráti közösségé formáljuk együttesünket. Azt gondolom, hogy ez sikerült és talán ez a legfontosabb” – mondta el Kiss-Patik Péter a Bordány Sportkör elnöke.

A játékosokkal kapcsolatos egyeztetések megkezdődtek, az eddigi visszajelzések alapján minimális változásoktól eltekintve együtt maradhat a csapat, így az utánpótlásból kikerülő, valamint néhány új igazolás véglegesítésével akár még magasabb célokért is küzdhet klubunk. „Most még nem ismerjük a megye élvonalában indulni tudó egyesületeket, így felelőtlenség is lenne helyezésekről beszélni. Van persze egy álmunk, az elmúlt évek befektetett munkájára támaszkodva szeretnénk dobogón zárni, a Magyar Kupában több fordulón túljutni  és minél több utánpótlásunkból kikerülő játékost beépíteni. Ezt szeretnénk megfelelő összhangba hozni, alapozva természetesen a korábban már említett kialakult közösség erejére” – zárta mondandóját a klub vezetője.

Mint ahogy az a cikk elején is kiderült a következő szezonnak sokkal tudatosabban és szervezettebben kíván nekikezdeni a Foliaplast-Bordány SK. Az mellett, hogy pont került a vezetőedző személyére, a mai napon a felkészülési menetrend is összeállt. Az biztos, hogy első alkalommal július 11-én, csütörtökön 18.30-kor találkoznak Vasas Gáborék, ezt követően pedig heti két edzéssel, edzőmeccsekkel és a július utolsó napján már elkezdődő Magyar Kupa találkozókkal hangolódnak a bajnoki rajtra.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!