Szombaton elsősegélynyújtó tanfolyam kíséretében a Defibrillátor Plusz Kft. átnyújtotta azt az életmentő készüléket, amelyet a Bordány Sportkör vásárolt – a klub munkatársai, segítői, háziorvosok és civil szervezetek képviselői pedig elsajátíthatták az újraélesztés helyes technikáját, és megtanulhatták használni a készüléket.

Szombaton délelőtt a Faluház Parkjában a Defibrillátor Plusz Kft. kereskedelmi igazgatója, Varga Erika átnyújtotta Kiss-Patik Péternek, a a Bordány Sportkör elnökének a klub által vásárolt életmentő defibrillátor készüléket. A megyei I. osztályban szereplő klub a távolabbi és közelmúlt sporteseményein és civil rendezvényein történt tragikus események hatására vásárolta a defibrillátort, amelynek köszönhetően nemcsak a csapat tagjai, hanem ezentúl a településünkön élők is nagyobb biztonságban tudhatják ezentúl magukat. A nemes kezdeményezést a Defibrillátor Plusz Kft. egy nagyobb kedvezménnyel, valamint díjmentes oktatással támogatta, így az átadást követően a klub munkatársai, segítői, házi orvosok és civil szervezetek képviselői megtanulhatták a életmentéshez szükséges helyes technikákat, illetve megtanulhatták a defibrillátor helyes kezelését.

A készülék várhatóan a Faluház épületénél kerül majd kihelyezésre, hogy szükség esetén a nap huszonnégy órájában hozzá lehessen majd férni, erről a helyi lakosságot természetesen még külön értesíteni fogják.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!