Győzelemmel kezdte a tavaszi idényt Retek Flórián együttese. A Megyei II. osztályú bajnokság 16., tavaszi nyitó fordulójában hazai pályán a Csengele KSE együttese volt a Bordány SK csapatának ellenfele. Ősszel, idegenben 2-0-ra nyert a BSK, a hazaiak öngólja mellett Kovács L. talált még be a csengelei kapuba. A mérkőzés első félidejében elsősorban a mezőnyjáték dominált, mindkét együttes előtt adódtak kisebb helyzetek, de gólt egyik csapat sem szerzett. Pedig erre a vendégeknek volt a legnagyobb lehetőségük, a 43. percben Váczi beadása után Heim ajtó-ablak helyzetben a kapufát találta el. A második félidőben egyre fokozódott a bordányi fölény, elsősorban a Fodor-Cserháti párharcban merült ki, a hazai középpályás nem tudott a vendégek kapusa eszén túljárni. A 73. percben egy kapu előtti szabálytalanság után Nógrádi nagy lendülettel érkezve próbált rendet tenni, Fejes játékvezető piros lappal „jutalmazta” a bordányi csapat védőjét. A következő percben Váczi esett el a 16-oson belül, a játékvezető sípja jogosan néma maradt. Az edzők cserékkel próbálták frissíteni csapataikat, a 83. percben Szabó révén  megszerezte a vezetést a Bordány. A hátralévő időben nagyobb helyzet már nem alakult ki, így a BSK 1-0-ra nyert a szervezetten védekező Csengele ellen. Folytatás vasárnap, a második helyezett Deszk otthonában.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bordány SK – Csengele KSE 1–0 (0–0)

Bordány, 200 néző. Vezette: Fejes (Halász, Túri).

Bordány SK: Reguli – Mészáros, Nógrádi, Sádt, Sólya, Kozma (Molnár), Dobó, Zádori (Veres), Fodor (Kovács L.), Papdi (Kovács S.), Szabó (Csonka). Edző: Retek Flórián.

Csengele KSE: Cserháti – Putnoki (Gurdics), Konkoly, Vincze (Volford), Horváth, Csige, Kiss (Balasi), Heim, Váczi, Lesták, Nagy. Edző: Kun-Szabó Tibor.

Gólszerző: Szabó (83. perc).

Sárga lap:  Fodor (87. perc), Kovács S. (90. perc), illetve Csige (33. perc), Nagy (90. perc)

Kiállítva: Nógrádi.(73. perc)

Jók: Dobó, Mészáros, Sólya, Szabó, illetve Cserháti, Konkoly, Heim, Vincze.

Retek Flórián: - Legszebb győzelmek mindig az egy nullra megnyert mérkőzések. Az ellenfél masszív védekezésével sokáig nem tudtunk mit kezdeni.

Kun-Szabó Tibor: - Nem megérdemelt hazai siker született. Gratulálok a hazai csapatnak, a döntetlen igazságosabb lett volna.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!