Nem mindennapi elismerésben részesült a közelmúltban Retek Flórián testnevelő tanár, a Bordány Sportkör utánpótlás edzője. Szeptember közepén Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában vehetett át díjat Nyilasi Tibortól, amellyel a bordányi utánpótlásért végzett magas színvonalú szakmai munkáját és eredményeit ismerték el B licenszes edzőnknek. Az elismerés azért is különleges, hiszen Csongrád megyéből egyedül a bordányi szakember munkáját ismerte el a Magyar Labdarúgó Szövetség! A díjhoz ezúton is gratulálunk és sok sikert kívánunk a további munkához! Az alábbiakban rövid interjút olvashatnak a szakemberrel.

 - Milyen díjat vehettél át a Magyar Labdarúgó Szövetségtől?

- A 2015/16-os tanévre szóló Bozsik Intézményi kitüntetését vehettem át szeptember 17-én Telkiben Nyilas Tibortól!

- A Bozsik Programban jelenleg hány igazolt bordányi labdarúgó van?

- Jelenleg több, mint ötven gyerek rendelkezik igazolással ami négy korosztályból tevődik össze!

- Mit kell tudni az utóbbi időszak jelentősebb eredményeiről?

- Mivel Intézményi díjat vettem át, ezért a Diákolimpiai helyezésekkel kezdeném! A 2015/16-os tanévben körzeti bajnok lett az 1. (2007-08-as születésűek) és a 2. (2005-06-os születésűek) korcsoportja is. A megyei döntőben Csongrádon a harmadik, illetve a második helyezest sikerült megszereznünk! Egyesületi szinten az utóbbi időszakból büszke vagyok az ausztriai Wolfsbergben szerzett ötödik helyre, amit egy igen színvonalas nemzetközi megmérettetésen tudtunk elérni a 2006-os korosztállyal, ahol egyébként 16 jól felkészített csapat vett részt! Zánkán az augusztusi hónapban harmadik lett a 2004-2005-ös és a 2006-os korosztály is! Ezek talán a közelmúlt legjobb és legfrissebb eredményei!

 - A következő időszakban miben szeretnétek fejlődni?

- A tárgyi feltétel rendszer úgy gondolom, hogy adott a minőségi munkához és a gyerekek hozzá állasa, valamint fejlődni akarása is! Taktikai téren kell egy picit fejlesztenünk a minél tudatosabb játék érdekében, mert a mar említett rangosabb eseményeken ezek a hiányosságok már kiütköznek! Edzünk és készülünk tovább az előttünk álló feladatokra!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!